Охлюви с маслини
Продукти: /за 25-30 броя/
400 гр. бутер тесто
1 ч.ч. изчистени маслини
1/2 ч.ч. смлени орехи
1/2 глава лук
3 с.л. настърган пармезан /или кашкавал/
Приготвяне:
400 гр. бутер тесто
1 ч.ч. изчистени маслини
1/2 ч.ч. смлени орехи
1/2 глава лук
3 с.л. настърган пармезан /или кашкавал/
Приготвяне:
В блендер смиламе маслините заедно с лука и добавяме пармезана и орехите. Разпределяме сместа върху тестото. Оставяме свободно около 2-3 с.м. от единия край на тестото и го намазваме с вода. Целта е да се залепи стабилно след като навием рулото. Навиваме внимателно на стегнато руло и го слагаме във фризера за половин час. След това загряваме фурната на 175 градуса. Нарязваме на кръгчета с дебелина 7-8 милиметра и ги подреждаме върху хартия за печене...
Оставяме ги да се охладят върху решетка...
Лесно, вкусно и ефектно!
Коментари
Публикуване на коментар