28 януари 2014

Охлюви с маслини

Продукти: /за 25-30 броя/

400 гр. бутер тесто
1 ч.ч. изчистени маслини
1/2 ч.ч. смлени орехи
1/2 глава лук
3 с.л. настърган пармезан /или кашкавал/





 

Приготвяне:

В блендер смиламе маслините заедно с лука и добавяме пармезана и орехите. Разпределяме сместа върху тестото. Оставяме свободно около 2-3 с.м. от единия край на тестото и го намазваме с вода. Целта е да се залепи стабилно след като навием рулото. Навиваме внимателно на стегнато руло и го слагаме във фризера за половин час. След това загряваме фурната на 175 градуса. Нарязваме на кръгчета с дебелина 7-8 милиметра и ги подреждаме върху хартия за печене...

Оставяме ги да се охладят върху решетка...

 Лесно, вкусно и ефектно!