Баварски крем с ягоди
Продукти: /за 6 порции/
150 мл. прясно мляко
3 жълтъка
60 гр. захар
1 п. желатин /10 гр./
1 прах ванилия
200 гр. ягоди /може и отцедени от компот/
200 мл. сладкарска сметана
Приготвяне:
150 мл. прясно мляко
3 жълтъка
60 гр. захар
1 п. желатин /10 гр./
1 прах ванилия
200 гр. ягоди /може и отцедени от компот/
200 мл. сладкарска сметана
Приготвяне:
Слагаме половината от захарта в прясното мляко и го кипваме на котлона. В купа разбиваме жълтъците с останалата захар и ванилията, докато станат на пяна. Изсипваме горещото мляко при жълтъците, като бъркаме енергично. Слагаме купата на водна баня и бъркаме непрекъснато, докато крема се сгъсти. Когато е готов го оттегляме от котлона и оставяме настрани да изстине.
През това време пасираме ягодите. Накисваме желатина в 3-4 с.л. вода и след като набъбне го разтопяваме на водна баня.
Изсипваме ягодите и желатина в купата при яйчения крем и разбъркваме...
Изсипваме ягодите и желатина в купата при яйчения крем и разбъркваме...
В друга купа разбиваме сметаната и я прибавяме към крема...
Готовият крем разпределяме в чашки и слагаме в хладилник за около 2 часа...
Да Ви е сладко!
Източник на рецептата: "Кулинарна библия"
Коментари
Публикуване на коментар