10 февруари 2014

Задушена скара по сопотски

Продукти: /за 2 порции/

300 гр. свинско месо
3 с.л. олио
1 стрък праз
1 ч.ч. доматено пюре
150 гр. гъби /може и стерилизирани/
сол
черен пипер 




Приготвяне:


Нарязваме месото на хапки и го поръсваме със сол и черен пипер. Нанизваме го на шишчета, които запичаме на скара или грил тиган...

Нарязваме праза на колелца и го задушаваме в олиото. След като омекне добавяме доматеното пюре и гъбите. Добавяме сол на вкус и бъркаме още няколко минути, след което оттегляме от котлона...

Изсипваме доматеният сос на дъното на тавичка /или глинен гювеч/. Върху него слагаме шишчетата. Покриваме с фолио и слагаме в загрята на 170 градуса фурна за 10-15 минути...

Сервираме ястието топло...

Източник на рецептата: кулинарна книга "Българска национална кухня"