28 февруари 2014

Ягодово реване

Продукти:

3 яйца
1/2 ч.ч. захар
1 ч.ч. пасирани ягоди /може и от компот/
1 ч.л. бакпулвер
1 и 1/3 ч.ч. брашно

за сиропа: 
около 2 ч.ч. вода
1/2 ч.ч захар
1 прах ванилия
ягоди за гарниране
 
 

Приготвяне:

Разбиваме яйцата със захарта, докато станат на пухкав крем. Към тях добавяме ягодите, бакпулвера и брашното...

Изсипваме сместа в набрашнена тавичка с диаметър 22 см...

Печем на 180 градуса до готовност. Оставяме реването да се охлади напълно.
След това сваряваме сиропа и го заливаме.
/В случай, че използвате ягоди от компот, можете да зелеете реването със сока от него./
Слагаме го в хладилник поне за час... 

Сервираме реването охладено и гарнирано с ягоди /може и от компот/...