Ягодово реване
Продукти:
3 яйца
1/2 ч.ч. захар
1 ч.ч. пасирани ягоди /може и от компот/
1 ч.л. бакпулвер
1 и 1/3 ч.ч. брашно
за сиропа:
около 2 ч.ч. вода
1/2 ч.ч захар
1 прах ванилия
ягоди за гарниране
Приготвяне:
3 яйца
1/2 ч.ч. захар
1 ч.ч. пасирани ягоди /може и от компот/
1 ч.л. бакпулвер
1 и 1/3 ч.ч. брашно
за сиропа:
около 2 ч.ч. вода
1/2 ч.ч захар
1 прах ванилия
ягоди за гарниране
Приготвяне:
Разбиваме яйцата със захарта, докато станат на пухкав крем. Към тях добавяме ягодите, бакпулвера и брашното...
Изсипваме сместа в набрашнена тавичка с диаметър 22 см...
Печем на 180 градуса до готовност. Оставяме реването да се охлади напълно.
След това сваряваме сиропа и го заливаме.
/В случай, че използвате ягоди от компот, можете да зелеете реването със сока от него./
Слагаме го в хладилник поне за час...
Сервираме реването охладено и гарнирано с ягоди /може и от компот/...
Коментари
Публикуване на коментар