09 февруари 2014

Пица с шоколад и ябълки

Продукти: /за пица с диаметър 22 см./

за тестото: 
1 ч.ч. бяло брашно
1/4 ч.ч. вода
2 с.л. олио
1 с.л. захар

за плънката: 
1 ябълка
2 с.л. захар
щипка канела /по избор/
1 шоколад с ядки /100 гр./
захарни пръчици 


Приготвяне:

Започваме с приготвянето на тестото. Размиваме 1 с.л. захар в 1/4 ч.ч. вода. Добавяме към нея и олиото. Изсипваме сместа в брашното и месим, докато получим гладко и меко тесто. Разточваме го на кръг с диаметър 22см. Слагаме тестото в намазана с малко олио тавичка или върху хартия за печене. 
След това обелваме ябълката и я нарязваме на тънки резени. Подреждаме ги върху тестото, поръсваме с канела и захар...

Печем на 180 градуса, докато започне леко да се зачервява. Изваждаме я от фурната и начупваме шоколада. Връщаме обратно във фурната за няколко минути, колкото да се разтопи шоколада...

След като се охлади поръсваме със захарни пръчици или топинг по избор.
Да ви е сладко!