Портокалова торта с бадеми
Продукти: /торта с диаметър 20 см/
за блатовете:
3 яйца
1/2 ч.ч. захар
4 с.л. разтопено масло
1 портокал
1 бакпулвер /10 гр./
1 и 1/2 ч.ч. брашно
за крема:
200 мл сладкарска сметана
1 ч.ч. смлени печени бадеми
1/2 пакетче /60гр./ меко масло
1/3 ч.ч. захар
за украсата:
3 бр. крем Парадайс на д-р Йоткер
/1 бр. шоколад, 1 бр. ягода и 1 бр. ванилия/
900 мл. студено прясно мляко
Приготвяне:
за блатовете:
3 яйца
1/2 ч.ч. захар
4 с.л. разтопено масло
1 портокал
1 бакпулвер /10 гр./
1 и 1/2 ч.ч. брашно
за крема:
200 мл сладкарска сметана
1 ч.ч. смлени печени бадеми
1/2 пакетче /60гр./ меко масло
1/3 ч.ч. захар
за украсата:
3 бр. крем Парадайс на д-р Йоткер
/1 бр. шоколад, 1 бр. ягода и 1 бр. ванилия/
900 мл. студено прясно мляко
Приготвяне:
Разбиваме яйцата заедно със захарта. След това добавяме разтопеното масло, настърганата кора и сока от портокала. Накрая слагаме бакпулвера и брашното и разбъркваме добре. От получената смес изпичаме 2 блата в малка тавичка с диаметър 18-20см....
Печем ги на 175 градуса до зачервяване. Готовите два блата оставяме да изстина напълно, след което ги разрязваме на две. По този начин ще получим 4 тънки блата...
В голяма купа разбиваме сладкарската сметана. В друг съд разбиваме мекото масло с 1/3 ч.ч. захар, като добавяме малко от сметаната. След като захарта се разтвори, изсипваме масленият крем в купата при останалата сметана. Прибавяме смлените печени бадеми и разбъркваме...
Сглобяваме тортата като намазваме с крем между блатовете. Намазваме леко и тортата отвън. След това в 3 отделни купи разбиваме трите крема на д-р Йоткер. С тях украсяваме тортата и я слагаме в хладилник поне за 2 часа.
Коментари
Публикуване на коментар