Милинки със сирене
Продукти:
1/2 кисело мляко
100 мл. топло прясно мляко
2 яйца
3 с.л. олио
2 ч.л. суха мая /или 20 гр. жива/
1/2 ч.л. сол
1 ч.л. захар
брашно като за меко тесто /около 600 гр./
100 гр сирене
за заливката:
3 с.л. масло
50 мл олио
1/3 ч.ч. галета
1/2 ч.л. сол
Приготвяне:
1/2 кисело мляко
100 мл. топло прясно мляко
2 яйца
3 с.л. олио
2 ч.л. суха мая /или 20 гр. жива/
1/2 ч.л. сол
1 ч.л. захар
брашно като за меко тесто /около 600 гр./
100 гр сирене
за заливката:
3 с.л. масло
50 мл олио
1/3 ч.ч. галета
1/2 ч.л. сол
Приготвяне:
Пресяваме брашното заедно с маята и правим дупка в средата. Вътре изсипваме останалите продукти и замесваме меко еластично тесто.
Оформяме топчета /малко по-големи от орех/, като във всяко слагаме по малко сирене...
Оформяме топчета /малко по-големи от орех/, като във всяко слагаме по малко сирене...
Подреждаме ги в намазана с олио тава, на разстояние едно от друго. Оставяме ги на топло да удвоят обема си...
Когато милинките втасат, приготвяме и заливката. Разтопяваме маслото и към него добавяме олиото, солта и галетата...
С лъжица изсипваме по малко от сместа върху всяка милинка...
Печем на 180 градуса до готовност...
Напръскваме ги с вода и покриваме с кърпа за десетина минути. Сервираме милинките топли, но те остават меки и пухкави и след като изстинат...
Коментари
Публикуване на коментар