23 април 2014

Кайгана /кюфтета от магданоз/

Продукти: /за 10-12 броя/

3 връзки магданоз
2 яйца
100 гр. натрошено сирене
1 скилидка чесън
4-5 с.л. брашно
сол
5 с.л. олио за пържене
 




Приготвяне:

Измитият и подсушен магданоз нарязваме на ситно и слагаме в купа. Към него добавяме яйцата, сиренето, счукания чесън и сол на вкус. Разбъркваме хубаво сместа...

След това добавяме брашното и започваме да бъркаме с ръце, докато се получи лепкава смес от която да могат да се оформят шницели. Ако яйцата са по-големи може да се наложи да добавите още 1-2 лъжици брашно...

В тиган с незалепващо покритие слагаме 1-2 с.л. олио. С ръце оформяме тънки кюфтета /или шницели/ и ги пържим от двете страни...

Най-подходящо е да ги сервираме с млечен чеснов сос.
Добър апетит!

Източник на рецептата: Кайгана