10 юни 2014

Кнедли с ягоди и извара

Продукти:

за кнедлите: 
400 гр. картофи
2 с.л. масло
1 ванилия
3 с.л. пудра захар
4 с.л. извара
3 с.л. брашно

за плънката: 
300 гр. ягоди
3 с.л. захар

за панировката:
1-2 яйца /зависи от големината/
2-3 с.л. брашно
1 ч.ч. галета
олио за пържене


Приготвяне:

Приготвяме плънката, като нарежем ягодите на кубчета и към тях добавим 3 с.л. захар. Разбъркваме и ги прибираме в хладилник...

Измиваме картофите, без да ги белим. Слагаме ги в тавичка и ги печем на 180 градуса, докато омекнат. След като ги извадим от фурната ги обелваме, докато са още горещи...

 Намачкваме горещите картофи с вилица или преса за картофи и добавяме маслото. В купата слагаме и останалите продукти - ванилията, изварата, пудрата захар и брашното. Разбъркваме хубаво сместа. /снимка 1/
Получената смес разделяме на 12 топки. В средата на всяка от тях слагаме от нарязаните ягоди. /снимка 2/
Внимателно оформяме кнедлите, като се стремим плънката да е добре покрита. /снимка 3/
Накрая ги панираме. Всяка кнедла овалваме в брашно, след това в разбито яйце и галета, после отново яйце и накрая галета. /снимка 4/. Чрез двойната панировка кнедлите ще станат по хрупкави.

Пържим ги в силно загрято олио, докато придобият златист цвят. Сервираме ги поръсени с пудра захар и остатъка от нарязаните ягоди. Може и със сладолед или друг топинг.
Да Ви е сладко!