18 юни 2014

Пица на ролца

Продукти: /за 15-20 броя/

за тестото: 
240 мл. вода
2 с.л. олио
1 ч.л. сол
480 гр. брашно
1 ч.л. суха мая

за плънката: 
1/2 ч.ч. сладка царевица
1/2 ч.ч. нарязани стерилизирани гъби
1/2 ч.ч. нарязани кисели краставички
3-4 с.л. доматено пюре /или кетчуп/
1 с.л. сух босилек
1/2 ч.ч. нарязан на ситно колбас
1 и 1/2 ч.ч. настърган кашкавал
10 маслини, нарязани на ситно
 

Приготвяне:

От посочените продукти замесваме тесто и го оставяме на топло да втаса. 
След това го разточваме на голям правоъгълник с дебелина около половин сантиметър. Намазваме с доматеното пюре и поръсваме босилека. Слагаме колбаса, маслините, царевицата, гъбите и киселите краставички. Най-отгоре разпределяме настърганият кашкавал...

Внимателно навиваме на руло. Рулото нарязваме на 'колелца' с дебелина 1-2 см. Подреждаме ги върху хартия за печене, като леко ги притискаме с ръка...

Печем в предварително загрята на 200 градуса фурна до готовност...