20 юни 2014

Солени еклери от тиквички

Продукти: /за около 30 броя/

230 гр. тиквички /обелени/
1/3 ч.ч. олио
1/2 ч.ч. вода
1 и 2/3 ч.ч. бяло брашно
3 яйца

за плънката: 
300 гр. цедено кисело мляко
1-2 скилидки чесън
1 с.л. нарязан на ситно копър

 

Приготвяне:

Нарязваме тиквичките на кубчета и ги смиламе в блендер заедно с олиото и водата. Трябва да се получи гладка течна маса. Изсипваме сместа в тенджера и я слагаме на котлона. /снимка 1/ След като заври добавяме брашното. Бъркаме, докато тестото стане на топка и се отдели от стените на тенджерата. /снимка 2/ Оттегляме от котлона и изчакваме 5 минути, след което започваме да добавяме едно по едно яйцата. /снимка 3/ 
Шприцоваме еклерите върху хартия за печене. /снимка 4/
Печем ги в предварително загрята на 200 градуса фурна до готовност...

В купа смесваме цеденото мляко, чесъна и копъра. Взимаме шприц с тънък накрайник и внимателно пълним еклерите...