29 октомври 2014

Напукани шоколадови сладки с босилек

Продукти: /за около 80 броя/

3 яйца
1/3 ч.ч. захар
2 ванилии
10 листа от босилек
80 гр. масло

200 гр. натурален шоколад
1/4 ч.ч. какао
1 и 2/3 ч.ч. брашно
1 ч.л. бакпулвер

за овалване: 

1/2 ч.ч. кристална захар
1/2 ч.ч. пудра захар



Разбиваме захарта, заедно с листата босилек в блендер. Ако нямате блендер просто накълцайте босилека възможно най-ситно...

На умерен огън разтопяваме маслото и шоколата, докато получим еднородна смес. Изсипваме шоколадовата смес в голяма купа и добавяме захарта и босилека. Започваме да разбиваме с миксера, докато захарта се разтвори...

След това добавяме едно по едно яйцата, като продължаваме да бъркаме с миксера...

Накрая слагаме ванилията, бакпулвера, какаото и брашното и разбъркваме добре. Готовото тесто слагаме във фризера за 25 минути /или за 2 часа в хладилника/, за да стегне. През това време пускаме фурната да се загрява на 180 градуса...

С помощта на чаена лъжичка гребем от тестото и оформяме топчета. В моя случай топчетата са малко по-големи от лешник и се получиха над 80 броя.
/Ако предпочитате по-големи сладки, можете да ги направите топчетата по-големи./
Овалваме топчетата първо в кристалната захар...

След това и в пудрата захар...

Подреждаме ги върху хартия за печене на разстояние едно от друго...

Печем ги 15 минути. Изваждаме ги върху решетка и ги оставяме да се охладят...

Да Ви е сладко!


Източник на рецептата: Chocolate basil crinkle biscuits