19 ноември 2014

Кокосов сладкиш с мандарини

Продукти: 

5 яйца
300 гр. захар
125 гр. меко масло
400 мл. прясно мляко
400 мл. кокосово мляко
2 ч.л. бакпулвер
2 ванилии
3 ч.ч. брашно
1/2 ч.ч. кокосови стърготини

за глазурата: 
1 компот от мандарини
100 гр. бял шоколад 
100 гр. масло
1/2 ч.ч. кокосови стърготини


Приготвяне:

Разбиваме яйцата със захарта и ванилията. Добавяме маслото, прясното и кокосовото мляко. Накрая - брашното, бакпулвера и кокосовите стърготини. Изсипваме тестото в тава, намазана с масло и поръсена с брашно...

Печем на 190 градуса до зачервяване...

Оставяме сладкиша да изстине. След това го сиропираме с компота. Плодовете оставяме за украса накрая.
Правим заливката, като разтопим шоколада и маслото. С получената смес намазваме сладкиша отгоре и го поръсваме с кокосовите стърготини. Накрая подреждаме мандарините отгоре и прибираме сладкиша в хладилник за няколко часа. Да Ви е сладко!