07 декември 2014

Мини толумбички

Продукти:

4 яйца
4 с.л. масло
350 мл. вода
300 гр. брашно
1 с.л. захар
щипка лимонена киселина
1 ч.ч. олио за пържена
2 ванилии

за сиропа:
3 ч.ч. вода

1 и 1/2 ч.ч. захар
2-3 ванилии


Приготвяне:

Първо приготвяме сиропа. Кипваме водата и към нея добавяме захарта и ванилията. Оставяме съда със сиропа на котлона, на най-ниска степен. Целта е да се поддържа леко топъл и в него да се сиропират толумбичките...

След това приготвяме тестото. В голяма тенджера слагаме водата, маслото, 1 с.л. захар, ванилията и щипка лимонена киселина. След като маслото се разтопи намалява котлона на най-ниска степен и добавяме брашното...

Бъркаме докато тестото започне да се отделя от стените на съда и стане на топка. Оттегляме съда от котлона...

Изчакваме 3-4 минути и започваме да прибавяме яйцата едно по едно към тестото...

Бъркаме докато тестото поеме всички яйца и стане гладко и лепкаво...

Загряваме олиото. Тестото слагаме в шприц. Шприцоваме директно в загрятото олио, като ги режем с ножица...

Пържим толумбичките до златисто и веднага ги пускаме в захарния сироп за няколко минути...

Подреждаме ги в кутии и ги заливаме със сиропа, който остане накрая. Прибираме ги в хладилник поне за няколко часа, за да поемат сиропа...

Да Ви е сладко!