31 януари 2015

Заешки ушички

Продукти:

100 гр. меко масло
100 гр. захар
1 ванилена захар
3 с.л. кисело мляко
3 с.л. прясно мляко
2 яйца + 2 жълтъка
щипка сол
450 гр брашно
олио за пържене



Приготвяне:

В голяма купа слагаме яйцата и жълтъците. Към тях добавяме захарта, ванилената захар, солта, прясното и киселото мляко и разбиваме леко с вилица. След това слагаме маслото и започваме да добавяме брашното. Бъркаме с ръце, докато тестото стане на топка. Увиваме го във фолио или найлонов плик и го прибираме в хладилника за 30 минути...

След като тестото се е стегнало в хладилника го изваждаме и разточваме на лист с дебелина 3-4 милиметра. Нарязваме го на ромбоиди. В двата остри края на всеки ромбоид правим около 2 см. разрези...

 Загряваме олиото и пържим сладките до златиста коричка...

Изваждаме ги върху хартия, за да поеме излишната мазнина.
Сервират се поръсени с пудра захар.
Да Ви е сладко! 

Източник на рецептата: Hasenohren