09 февруари 2015

Леберкез /Leberkäse/

Продукти:

600 гр. телешко месо /шол/
400 гр. месо от свински гърди  
300 гр. лед на кубчета
сол на вкус
2/3 ч.л. кимион
1 ч.л. мащерка
1 ч.л. черен пипер
1 ч.л. риган
1/2 ч.л. настърган джинджифил
1/4 ч.л. индийско орехче


Приготвяне:

Нарязваме месото на кубчета и го смиламе в блендер. /снимка 1/
След това слагаме по няколко кубчета лед в блендера и добавяме към него от вече смляното месо. /снимка 2/ Смиламе месото заедно с леда, до получаването на фина и лепкава каша. По този начин, на малки порции, смиламе цялото количество месо. /снимка 3/
Накрая добавяме всички подправки и разбъркваме хубаво сместа. /снимка 4/...

Намазваме правоъгълна форма с малко олио и я поръсваме с галета.
Изсипваме сместа и я захлаждаме. С остър нож правим разрези отгоре... 

Печем на 160 градуса, в продължение на 1ч. и 20 минути. След това запичаме само отгоре за още 7-8 минути...

Сервираме с картофена салата и горчица.
Добър апетит!