29 май 2015

Харира /мароканска супа/

Продукти: /за 3-4 порции/

1 ч.ч. сварен нахут
250 гр. пилешко филе
50 гр. ориз
50 гр. леща
3 с.л. олио
1 глава лук
1 скилидка чесън
1 кубче телешки бульн
1 с.л. доматено пюре
1 л. вода
3 с.л. нарязан на ситно магданоз
1 морков
1 ч.л. куркума
1/2 ч.л. настърган джинджифил
1/2 ч.л. кориандър
1/2 ч.л. черен пипер
2 щипки канела
2 с.л. брашно
сол
 

Приготвяне:

Нарязваме на ситно лука и чесъна, пилешкото месо и моркова на едри кубчета и ги запържваме в олиото за 6-7 минути. След това добавяме водата, ориза, лещата, бульона, доматеното пюре и магданоза. След като заври слагаме всички подправки - куркумата, джинджифила, кориандъра, черният пипер и канелата. Супата трябва да ври на бавен огън, докато лещата и ориза омекнат. Накрая слагаме свареният нахут и добавяме 2 с.л. брашно, които размиваме в 50 мл. вода. Оставяме да поври още няколко минути, докато се сгъсти. Оттегляме от котлона и ако е необходимо, добавяме сол...

Добър апетит!