18 октомври 2015

Фъстъчено-бананов сладкиш

Продукти:

85 гр. масло /със стайна температура/
2/3 ч.ч. захар
1 ванилия
1 яйце /със стайна температура/
1/2 ч.л. сол
1 ч.ч. брашно
1 банан
1/2 ч.ч. фъстъчено масло
1/2 ч.ч. смлени лешници
1/3 ч.ч. течен шоколад за поръсване 


 
Приготвяне:

Разбиваме маслото заедно със захарта и ванилията. Добавяме яйцето и разбиваме отново, докато захарта се разбие напълно. След това изсипваме брашното, солта, банана (който сме смачкали предварително на пюре), фъстъченото масло и смлените лешници. Разбиваме всичко с миксера до получаване на хомогенна смес...

Изсипваме тестото в тавичка, застлана с хартия за печене. Отгоре поръсваме с течен шоколад...

Печем сладкиша на 175 градуса за 25 минути.
Да Ви е сладко!