21 април 2016

Шоколадов сладкиш от 2 съставки

Продукти:

5 яйца
250 грама шоколад (може и течен шоколад)
3 с.л. какао
масло за намазване на тавата






 
Приготвяне:

Разделяме белтъците от жълтъците. Белтъците разбиваме на сняг със щипка сол. Разтопяваме шоколада на водна баня (ако използвате течен шоколад само го затоплете леко, за да стане съвсем течен). В голяма купа смесваме жълтъците и шоколада...

След това добавяме 2 с.л. какао и малко по малко от разбитите белтъци... 

 Намазваме с масло тавичка (с диаметър 22-24 см.) и поръсваме с какао. Изсипваме сместа в тавичката и печем в предварително загрята на 175 градуса фурна за около 20 минути...

Поръсваме с пудра захар и гарнираме с плодове или сладолед. 
Да Ви е сладко!


Източник на рецептата: 2-Ingredient Nutella Cake