Шоколадов сладкиш от 2 съставки
Продукти:
5 яйца
250 грама шоколад (може и течен шоколад)
3 с.л. какао
масло за намазване на тавата
Приготвяне:
5 яйца
250 грама шоколад (може и течен шоколад)
3 с.л. какао
масло за намазване на тавата
Приготвяне:
Разделяме белтъците от жълтъците. Белтъците разбиваме на сняг със щипка сол. Разтопяваме шоколада на водна баня (ако използвате течен шоколад само го затоплете леко, за да стане съвсем течен). В голяма купа смесваме жълтъците и шоколада...
След това добавяме 2 с.л. какао и малко по малко от разбитите белтъци...
Намазваме с масло тавичка (с диаметър 22-24 см.) и поръсваме с какао. Изсипваме сместа в тавичката и печем в предварително загрята на 175 градуса фурна за около 20 минути...
Поръсваме с пудра захар и гарнираме с плодове или сладолед.
Да Ви е сладко!
Източник на рецептата: 2-Ingredient Nutella Cake
Коментари
Публикуване на коментар