03 април 2016

Тиквичка "пица"

Продукти: /за 2 порции/

2 малки тиквички
шепа печурки от консерва
15-20 шайби колбас по избор
4-5 с.л. кетчуп
1 ч.л. риган 
50 гр кашкавал или моцарела
сол





Приготвяне: 
Измиваме тиквичките и ги подсушаваме. Правим разрези на разстояние около 7мм., като не режем тиквичката докрай. Посоляваме с малко сол...

В разрезите грижливо подреждаме колбаса и гъбите. Отгоре слагаме кетчуп и риган. Слагаме тиквичките в намазнена тавичка и сипваме малко вода на дъното. Печем в предварително загрята на 200 градуса фурна, докато тиквичките омекнат (около 35-40 минути.) Десетина минути преди да са готови ги поръсваме с кашкавал и връщаме обратно във фурната...

Добър апетит!