16 май 2016

Морковен сладкиш с червени боровинки и марципан

Продукти:

6 яйца
400 грама едро настъргани моркови
50 гр. захар
100 гр. галета
100 гр. сушени червени боровинки
100 гр. едро смлени бадеми
200 гр. марципан
1 ванилова захар
щипка канела
1 с.л. масло за намазване на тавата
200 гр. шоколадова глазура 


Приготвяне:


Разделяме белтъците от жълтъците. Предварително разбиваме жълтъците с 25 гр. захар и белтъците с останалите 25 гр. захар.
В голяма купа смесваме морковите, нарязания на дребни кубчета марципан (може и да го накъсате с ръце), галетата, боровинките, бадемите, канелата и ваниловата захар. Разбъркваме всичко добре...

След това добавяме разбитите жълтъци и накрая белтъците. Бъркаме внимателно, само в една посока, докато всички съставки се смесят добре...

 Намазваме тава с диаметър 26-30 см. с разтопеното масло. Поръсваме тавата с галета и изсипваме вътре сместа...

 Печем на 180 градуса за 50 минути...


След като сладкиша се охлади, го заливаме с шоколадовата глазура.
Най-добре се комбинира с ванилов сладолед.
Да Ви е сладко!