19 юни 2016

Obazda /баварска разядка от сирена/

Продукти:

250 гр. сирене Brie (или Camembert)
100 гр. крема сирене (или фина извара)
3 с.л. меко масло
1 с.л. много ситно нарязан лук
1/3 ч.л. лют червен пипер
1 с.л. сладък червен пипер
1 с.л. кимион на зърна
1/3 ч.л. черен пипер 



Приготвяне: 

Намачкваме сиренето Бри с вилица. Добавяме маслото, крема сиренето, лука  всички подправки. Мачкаме всичко с вилица и разбъркваме, докато се смесят всички съставки...

Това е всичко. Сервира се с препечени филийки, бретцел или хрупкава франзела. И разбира се, страшно върви с бира. Добър апетит!