23 октомври 2016

Зеленчуков киш със сирена

Продукти: /за форма 22-24 см./

1 лист бутер тесто
2 яйца
300 гр. извара
80 гр. пармезан
130 гр. моцарела
2 тиквички
2 големи моркова
1/3 ч.л. индийско орехче
1 ч.л. риган
сол
1-2 супени лъжици зехтин



Приготвяне:

Намазваме формата за пай с малко зехтин. Покриваме дъното и стените на формата с бутер тесто...

Изрязваме един кръг хартия за печене и го слагаме върху тестото. Отгоре слагаме тенджера, така че да притиска тестото по време на печенето. 
/Ако нямате подходящ съд, който да се побере във формата, можете да напълните формата с боб или грах./ 
Печем за 15 минути на 200 градуса...

През това време нарязваме зеленчуците на тънки ленти, като използваме белачка за картофи...

В купа смесваме яйцата, изварата, пармезана, моцарелата, индийското орехче, ригана и сол на вкус...

Изсипваме получената смес във формата...

Навиваме зеленчуците на розички и ги подреждаме изправени една до друга. Накрая намазваме със зехтин зеленчуците...

Връщаме нашият киш отново във фурната за още 20-25 минути.
Това е всичко. Добър апетит!


Източник на рецептата: Еssbare-schoenheit