Кюфтета от леща и сирене

Шоколадов сладкиш в портокал

Продукти: /за 4 броя/

4 портокала /средно големи/
150 гр. натурален шоколад
100 гр. масло
2 яйца
2 белтъка
60 гр. захар
40 гр. брашно








Приготвяне:


Отрязваме горната част на всеки портокал. Горе долу 1/4 от общия му обем. След това внимателно издълбаваме портокалите с нож. Целта е все пак вътре да остане малко от плода, за да може и сладкиша да има портокалов вкус и да остане сочен...

Продължаваме нататък с изпълението на рецептата. Разтопяваме маслото и шоколада на водна баня /или за кратко в микровълновата/...

Разбиваме яйцата, белтъците и захарта с миксер. Добавяме брашното и разтопения шоколад. С получената шоколадова смес пълник портокалите, като не трябва да ги пълним до горе, а максимум до 1,5 см под ръба...

Печем на 170 градуса до готовност. При мен бяха готови за около 40 минути.
Надявам се рецептата да Ви хареса. До скоро!