Редени картофи на фурна с яйца и сирене

Продукти:  /за 4-5 порции/

5-6 средно големи картофа
1 глава лук
200 гр. бяло саламурено сирене
1 ч.ч. прясно мляко
2 яйца
1 ч.л. мащерка
сол
черен пипер
3 с.л. масло или олио



Приготвяне:


Започваме с подготовката на продуктите, като в купа смесваме натрошеното сирене, яйцата и мащерката. Картофите и лука нарязваме на тънки шайби с дебелина около 2 мм. Картофите посоляваме, поръсваме с малко черен пипер и разбъркваме.

Намазваме с 1 с.л. масло малка тефлонова тавичка /или тиган с метална дръжка/ с диаметър около 20см. Може да използвате и керамична тавичка или такава с незалепващо покритие. Това е важно, за да можете да обърнете ястието върху чиния след като се опече.
Подреждаме внимателно картофите по стените и дъното, като ги застъпваме един върху друг.

След това изсипваме натрошеното сирене и яйцата.

Отгоре подреждаме резените лук.

Покриваме с още един ред картофи и заливаме с прясното мляко.
Поръсваме с 2 с.л. разтопено масло.

Печем на 200 градуса докато картофите се запекат. След като извадим ястияето от фурната трябва да изчакаме 5-6 минути преди да го обърнем върху чиния.
Добър апетит!


Коментари

Популярни публикации