Терин с чушки, гъби и ориз
Продукти:
10 бр печени чушки
10 бр печурки
100 гр настърган кашкавал
100 гр натрошено сирене
2 ч.ч. сварен ориз
черен пипер
сол
морков и домат за украса
Приготвяне:
10 бр печени чушки
10 бр печурки
100 гр настърган кашкавал
100 гр натрошено сирене
2 ч.ч. сварен ориз
черен пипер
сол
морков и домат за украса
Приготвяне:
Запържваме печурките без да ги нарязваме в 2 с.л. мазнина за 2-3 минути. След това сипваме 2 ч.ч. вода в тигана и ги оставяме да се сварят за 10 минути. През това време сваряваме ориза и към него прибавяме черен пипер и сол на вкус...
Разполовяваме чушките и ги подреждаме по стените и дъното на правоъгълна форма. След това на дъното на формата разстиламе настърганият кашкавал...
Отгоре слагаме половината от ориза и всичките гъби. Върху гъбите изсипваме натрошеното сирене...
Върху сиренето се изсипва останалият ориз и притискаме с лъжица. Накрая захлупваме стърчащите краища на чушките. Добре е да приберете терина в хладилник за час-два, но ако нямате такава възможност може да се сервира и веднага...
Украсяваме с морков и домат...
Отвътре изглежда така...
Коментари
Публикуване на коментар