06 април 2012

Шоколадови бонбони

Продукти:

300 гр обикновени какаови бисквити
150 гр едро смлени орехи
кората на 1 лимон
кората на 1 портокал
1 и 1/2 с.л. ром
125 гр масло
100 гр натурален шоколад
1/2 ч.ч. кокосови стърготини



Приготвяне:

Първо смиламе бисквитите в блендер или ги начукваме. След това в голяма купа смесваме смлените бисквити и орехи. Прибавяме настърганата кора на лимона и портокала, разтопеното масло и рома...

С ръце размесваме сместа, докато се получи лепкава смес. Ако не е достатъчно лепкава може да добавите 1-2 с.л. вода и от сместа правим топчета...

Разтопяваме шоколада и овалваме топчетата в него...

Подреждаме ги върху хартия за печене и след това в хладилника, да се стегне шоколада...

Останалите топчета овалваме в кокосови стърготини, но първо ги потапяме във вода, за да могат да залепнат. Когато са готови ги слагаме в хладилника...
 
След около час бонбоните са охладени и напълно готови. Съхраняват се в хладилник...