Качори (индийски плоски питки) с плънка от сирене
Продукти: /за 18 броя/
350 гр. брашно
2 с.л. олио
1/2 ч.л. сол
1 ч.л. къри на прах
щипка канела
3/4 ч.ч. вода
за плънката:
100 гр. натрошено сирене
1 ч.л. суха чубрица
50-100 мл. олио за пържене
Приготвяне:
350 гр. брашно
2 с.л. олио
1/2 ч.л. сол
1 ч.л. къри на прах
щипка канела
3/4 ч.ч. вода
за плънката:
100 гр. натрошено сирене
1 ч.л. суха чубрица
50-100 мл. олио за пържене
Приготвяне:
От посочените продукти замесваме тесто, което разделяме на 18 топки. След това добавяме чубрицата към сиренето. Леко разтегляме всяко топче тесто и слагаме по 1 ч.л. сирене в средата. Загръщаме краищата навътре и разточваме на кръг с дебелина 4-5 милиметра. Пържим в загрято олио и от двете страни...
Плънката може да е с месо или зеленчуци, в зависимост от Вашите предпочитания. Оригиналната рецепта е с плънка от боб, а идеята е взаимствана от тук: http://www.povarenok.ru/recipes/show/86686/
Коментари
Публикуване на коментар