Тарт със сини сливи
Продукти: /за 2 бр. с диаметър 22см./
за тестото:
1 яйце
60 гр. меко масло
50 гр. захар
1 ванилия
300 гр. брашно
за плънката:
2 яйца
50 гр. захар
300 гр. извара
40 гр. брашно
1 ванилия
1/2 ч.ч. смлени бадеми /или орехи/
15-20 бр. сини сливи
Приготвяне:
за тестото:
1 яйце
60 гр. меко масло
50 гр. захар
1 ванилия
300 гр. брашно
за плънката:
2 яйца
50 гр. захар
300 гр. извара
40 гр. брашно
1 ванилия
1/2 ч.ч. смлени бадеми /или орехи/
15-20 бр. сини сливи
Приготвяне:
Започваме с тестото. Разбиваме яйцето със захарта и добавяме маслото. След това слагаме ванилията и брашното и месим с ръце, докато тестото стане на топка...
Взимаме форма за пай, намазваме я с масло и поръсваме с брашно. Раделяме тестото на две равни части. Всяка част разточваме на тънък лист. Прехвърляме внимателно тестото във формата. Притискаме с пръсти към стените и дъното и надупчваме с вилица...
След това правим плънката. Разбиваме яйцата заедно със захарта и ванилията. Добавяме изварата, брашното и смлените ядки...
Разделяме получената смес на две равни части. Изсипваме сместа във формата. Отгоре подреждаме нарязаните на парчета сливи. Печем на 200 градуса до готовност...
По същият начин приготвяме и втория сладкиш.
Да Ви е сладко!
Коментари
Публикуване на коментар