Чушки със зеленчуци и сос от кайсии
Продукти:
5 чушки
1 голяма тиквичка
2 картофа
1 морков
1 глава лук
1/2 ч.л. черен пипер
3 с.л. олио
1/2 ч.л червен пипер
сол
джинджифил /по желание/
1/2 ч.л. къри
за соса:
6 кайсии
1 малка глава лук
1 скилидка чесън
1 ч.ч. прясно мляко
2 с.л. брашно
1 с.л. олио
черен пипер
1/2 връзка копър
1/2 ч.л. куркума /по желание/
сол
Приготвяне:
5 чушки
1 голяма тиквичка
2 картофа
1 морков
1 глава лук
1/2 ч.л. черен пипер
3 с.л. олио
1/2 ч.л червен пипер
сол
джинджифил /по желание/
1/2 ч.л. къри
за соса:
6 кайсии
1 малка глава лук
1 скилидка чесън
1 ч.ч. прясно мляко
2 с.л. брашно
1 с.л. олио
черен пипер
1/2 връзка копър
1/2 ч.л. куркума /по желание/
сол
Приготвяне:
Започваме с плънката за чушките. Нарязваме лука, моркова, картофите и тиквичката на малки кубчета. Задушаваме ги в 3 с.л. олио, докато омекнат. Прибавяме червения и черния пипер, кърито и сол на вкус...
Разрязваме чушките на половини и ги пълним със зеленчуци. Подреждаме ги в намазана с олио тава и печем на 180 градуса, докато чушките се изпекат...
През това време правим соса. Нарязваме лука на ситно. Обелваме и нарязваме кайсиите и ги задушаваме заедно с лука и чесъна в 1 с.л. олио...
След 2-3 минути добавяме и прясното мляко. Добавяме сол, черен пипер и малко куркума/по желание/. Оставяме да къкри 5-6 минути...
След това махаме от котлона и пасираме соса. Връщаме го обратно на котлона и добавяме брашното/размито в малко вода/, за да сгъстим соса. Когато е готов го махаме от котлона и слагаме нарязания на ситно копър...
Това е всичко. Надявам се да Ви хареса :-)
Коментари
Публикуване на коментар