21 юли 2012

Пилешки руладини с ябълка

Продукти:  /за 2 порции/


2 бр пилешки пържоли
4 бр маслини
4 с.л. топено сирене
1/4 люта чушка
2 с.л. нарязана ябълка
2 с.л. олио
черен пипер
кимион
сол
2 ч.ч. сварен черен императорски ориз за гарнитура /може да сложите и обикновен ориз/


Приготвяне:

Изтъняваме пилешките пържоли и ги овкусяваме със сол, черен пипер и кимион. Слагаме всяка пържола върху лист полиетиленово фолио. В средата на всяка пържола слагаме нарязани маслини, люта чушка, по 1 с.л. ябълка и по 1 с.л. топено сирене...

Свиваме краищата на фолиото навътре и навиваме фолиото, така че да получим "топка" от пилешкото месо. Завързваме с конец, за да не се развие. Потапяме топките във вряща вода за 3-4 минути, за да се стегне месото и да запазят формата си...

След това махаме фолиото и ги слагаме в намазана с олио тавичка с малко вода. Намазваме ги и отгоре с олио и печем на 180 градуса за 20 минути. Малко преди да са готови, слагаме по 1 с.л. топено сирене върху всяка топка...

Сервираме върху сварен ориз...