26 юли 2012

Плодова торта с бишкоти

Продукти:

25-30 бр. бишкоти
400 гр заквасена сметана
1 резен пъпеш
1 банан
1 ч.ч. грозде 
1/2 ч.ч. пудра захар
1 желатин
2 ванилии
кората на един лимон


за украсата:
сметана
шоколад
 


Приготвяне:

Намокряме леко бишкотите в малко вода и ги подреждаме по стените и дъното на дълбока купа...

В друга купа смесваме заквасената сметана, пудрата захар, ванилията и желатина /които е разтворен в 3 с.л. вода/. Добавяме настърганата кора от лимона и нарязаните пъпеш и банан. Разбъркваме добре сместа...

Изсипваме половината от крема върху бишкотите, а върху него правим един ред  от грозде...

Върху гроздето слагаме и останалия крем. Върху него отново подреждаме бишкоти. Покриваме купата с найлон или фолио и прибираме тортата в хладилник, поне за 3 часа...

Украсяваме със сметана и шоколад...