Плодова торта с бишкоти
Продукти:
25-30 бр. бишкоти
400 гр заквасена сметана
1 резен пъпеш
1 банан
1 ч.ч. грозде
1/2 ч.ч. пудра захар
1 желатин
2 ванилии
кората на един лимон
за украсата:
сметана
шоколад
Приготвяне:
25-30 бр. бишкоти
400 гр заквасена сметана
1 резен пъпеш
1 банан
1 ч.ч. грозде
1/2 ч.ч. пудра захар
1 желатин
2 ванилии
кората на един лимон
за украсата:
сметана
шоколад
Приготвяне:
Намокряме леко бишкотите в малко вода и ги подреждаме по стените и дъното на дълбока купа...
В друга купа смесваме заквасената сметана, пудрата захар, ванилията и желатина /които е разтворен в 3 с.л. вода/. Добавяме настърганата кора от лимона и нарязаните пъпеш и банан. Разбъркваме добре сместа...
Изсипваме половината от крема върху бишкотите, а върху него правим един ред от грозде...
Върху гроздето слагаме и останалия крем. Върху него отново подреждаме бишкоти. Покриваме купата с найлон или фолио и прибираме тортата в хладилник, поне за 3 часа...
Украсяваме със сметана и шоколад...
Коментари
Публикуване на коментар