04 август 2012

Картофена тарта с грах

Продукти:

4 картофа
250 гр сварен грах /или от консерва/
1 глава лук
1 с.л. копър
1 ч.л. риган
2 яйца
3 с.л. кисело мляко 
сол
50 гр сирене
 


Приготвяне:

Сваряваме картофите и ги намачкваме с вилица. Към тях прибавяме 1 яйце и сол. Взимаме форма за торта /или тавичка/ с диаметър 15-20см и я намазваме с олио. Разпределяме картофената смес по стените и дъното на формата...

След това задушаваме лука в 2 с.л. олио и към него прибавяме грахът, малко сол и копър. Когато лука стане прозрачен оттегляме от огъня. Изсипваме плънката във формата...

Правим заливка от 1 яйце, киселото мляко и ригана. Заливаме тартата и я слагаме да се пече на 200 градуса до зачервяване...

След като е изпечена трябва да се охлади, преди да я извадим от формата...

Върху нея подреждаме парченца сирене...