Картофена тарта с грах
Продукти:
4 картофа
250 гр сварен грах /или от консерва/
1 глава лук
1 с.л. копър
1 ч.л. риган
2 яйца
3 с.л. кисело мляко
сол
50 гр сирене
Приготвяне:
4 картофа
250 гр сварен грах /или от консерва/
1 глава лук
1 с.л. копър
1 ч.л. риган
2 яйца
3 с.л. кисело мляко
сол
50 гр сирене
Приготвяне:
Сваряваме картофите и ги намачкваме с вилица. Към тях прибавяме 1 яйце и сол. Взимаме форма за торта /или тавичка/ с диаметър 15-20см и я намазваме с олио. Разпределяме картофената смес по стените и дъното на формата...
След това задушаваме лука в 2 с.л. олио и към него прибавяме грахът, малко сол и копър. Когато лука стане прозрачен оттегляме от огъня. Изсипваме плънката във формата...
Правим заливка от 1 яйце, киселото мляко и ригана. Заливаме тартата и я слагаме да се пече на 200 градуса до зачервяване...
След като е изпечена трябва да се охлади, преди да я извадим от формата...
Върху нея подреждаме парченца сирене...
Коментари
Публикуване на коментар