28 септември 2012

Котидж пай / Cottage Pie

Продукти: 

500 гр кайма
1 глава лук
1 голям морков
3-4 картофа
1 стрък праз
3 с.л. масло
1/2 ч.ч. прясно мляко
4 с.л. олио
сол
черен пипер
червен пипер



Приготвяне:

Нарязваме лука и морковите и ги задушаваме в 2 с.л. олио. Когато лука стане прозрачен, добавяме и каймата. Посоляваме със сол и поръсваме с черен и червен пипер. Сипваме 1 ч.ч. вода и бъркаме, докато водата се изпари. Махаме от котлона и оставяме каймата настрани...

Картофите сваряваме в подсолена вода. Отцеждаме ги от водата и докато са още топли ги намачкваме с вилица. Добавяме маслото и прясното мляко. 
След това задушаваме нарязаният на колелца праз в 2 с.л. олио. Добавяме задушеният праз към картофите и разбъркваме...

Започваме да правим пая. Взимаме тавичка и слагаме каймата на дъното...

 Отгоре покриваме с картофената смес...

Печем на 180 градуса до зачервяване...