18 октомври 2012

Корнфлейкс карфиол

Продукти:

500 гр. изчистен карфиол
3 яйца
2 с.л. сусамов тахан
1 ч.л. къри паста
1 ч.ч. брашно
1/2 бакпулвер
сол
200 гр. корнфлейкс

олио за пържене
 



Приготвяне:

Накъсваме карфиола на 'розички' и го сваряваме в подсолена вода. Варим, докато карфиола започне да потъва на дъното на тенджерата. Докато е на повърхността на водата, значи е суров. След като 'потъне' го изваждаме и изцеждаме от водата.
Заемаме се с панировката:
Разбиваме яйцата заедно със сусамовият тахан, къри пастата, брашното и бакпулвера. Добавяме сол на вкус и бъркаме докато получим гладка каша...

Изсипваме панировката върху карфиола и го овалваме добре в нея. Целта е да се навлажни и овкуси, не трябва карфиола да е обилно в панировка. След това овалваме всяка 'розичка; в натрошен корнфлейкс и пускаме директно в горещата мазнина. Пържим докато се зачерви леко /около минута/, след което отцеждаме върху хартия...

Поръсваме с лимонов сок...