13 януари 2013

Яйца под прикритие

Продукти: /за 5 броя/

5 твърдо сварени яйца
2 сварени моркова
1 ч.ч. сварен грах
сол
босилек

за панировката:
1 яйце
1/2 ч.ч. брашно
1/2 ч.ч. галета
олио за пържене 


Приготвяне:

Първо трябва да обелим яйцата от черупките и да ги посолим със сол. След това в купа намачкваме морковите и граха, като добавяме малко босилек и сол на вкус...

Обвиваме всяко от яйцата с получената смес, така че да получим топка...

Панираме, като първо овалваме в брашно, след това в яйце и накрая в галета. Пържим ги в загрято олио. Аз сложих 1 пръст олио в касерола и пусках топчетата вътре, като постоянно ги 'търкалях', за да запазят кръглата си форма. Другия вариант е да ги пържите в обилно количество мазнина, но според мен това е излишно хабене на мазнината.  Целта е да се запържи панировката и да стане твърда коричка...

 Ето ги в разрез, сервирани с краве сирене. Вие разбира се можете да ги сервирате с гарнитура по избор. Добър апетит!