Яйца под прикритие
Продукти: /за 5 броя/
5 твърдо сварени яйца
2 сварени моркова
1 ч.ч. сварен грах
сол
босилек
за панировката:
1 яйце
1/2 ч.ч. брашно
1/2 ч.ч. галета
олио за пържене
Приготвяне:
5 твърдо сварени яйца
2 сварени моркова
1 ч.ч. сварен грах
сол
босилек
за панировката:
1 яйце
1/2 ч.ч. брашно
1/2 ч.ч. галета
олио за пържене
Приготвяне:
Първо трябва да обелим яйцата от черупките и да ги посолим със сол. След това в купа намачкваме морковите и граха, като добавяме малко босилек и сол на вкус...
Обвиваме всяко от яйцата с получената смес, така че да получим топка...
Панираме, като първо овалваме в брашно, след това в яйце и накрая в галета. Пържим ги в загрято олио. Аз сложих 1 пръст олио в касерола и пусках топчетата вътре, като постоянно ги 'търкалях', за да запазят кръглата си форма. Другия вариант е да ги пържите в обилно количество мазнина, но според мен това е излишно хабене на мазнината. Целта е да се запържи панировката и да стане твърда коричка...
Ето ги в разрез, сервирани с краве сирене. Вие разбира се можете да ги сервирате с гарнитура по избор. Добър апетит!
Коментари
Публикуване на коментар