03 февруари 2013

Царевични Тортиля питки

Продукти:

1 ч.ч. бяло брашно
1 ч.ч. царевично брашно
1/2 ч.ч. прясно мляко
1 яйце
3 с.л. олио
1/2 ч.л. сол

Плънка по избор: зеленчуци или месо 




Приготвяне:

Пресяваме двата вида брано заедно със солта. Правим дупка в средата на брашното и изсипваме прясното мляко и олиото. Разбиваме яйцето и го добавяме. Месим докато тестото поеме цялото количество брашно. Оставяме тестото покрито с кърпа за 20 минути...

След това правим топчета, малко по-големи от орех. Ако предпочитате тортилите по-дебели, разделете тестото на по-големи топчета. Разточваме топчетата и ги изпичаме в тефлонов тиган, като ги задържаме по 20-тина секунди от всяка страна...

Докато са още топли ги напръскваме с малко вода. Навиваме тортилите с плънка по избор. 
В случая плънката е от сварени картофи, майонеза, домати и пресен лук.