26 март 2013

Пастет от пилешки дроб

Продукти:

450 гр. пилешки дроб
125 гр. масло /1 пакетче/
60 мл. сметана за готвене
1 глава лук
2 скилидки чесън
сол
черен пипер
мащерка
розмарин 
чубрица

 

Приготвяне:


Първо измиваме дробчетата и ги отцеждаме от водата. Подсушаваме ги с кухненска хартия. След това нарязваме лука на дребно и го задушаваме в половината масло. Добавяме счукания чесън и когато лука стане прозрачен го изваждаме от мазнината...

Запържваме дробчетата в мазнината, но не трябва да ги препържваме. Трябва да останат сочни отвътре, затова е най-добре да ги пържим на умерен огън...

 Оттегляме ги от котлона и връщаме лука при дробчетата, Добавяме сметана, подправките и останалото масло. Пасираме всички продукти, докато получим гладка каша...

Хубаво е да минете смета през сито или цедка, за да може да стане по фина и да се отделят едрите частици. След това разпределете пастета в купички и ги сложете в хладилника за 2-3 часа...

Сервираме го с препечени филийки...