02 април 2013

Картофени рулца с коприва

Продукти: /за 4 броя/

200 гр. коприва
500 гр. сварени картофи 
100 гр. сирене
1 с.л. олио
1/2 глава лук
сол

за панировката: 
1 яйце
1/3 ч.ч. брашно
1/2 ч.ч. галета



Приготвяне:

Измиваме копривата и я сваряваме за 2-3 минути. Отцеждаме я от водата и я нарязваме на ситно. След това я задушаваме заедно с лука в 1 с.л. олио. Оттегляме от котлона и добавяме натрошеното сирене...

Намачкваме сварените картофи с вилица и ги посоляваме съм сол. Разделяме картофите на 4 равни части. Взимаме една част от картофите и я разстиламе върху фолио. Оформяме правоъгълник с дебелина 7-8 милиметра. Върху него слагаме от копривата...

 Внимателно навиваме на руло...

По този начин оформяме общо 4 рула. Овалваме всяко от тях в брашно, след това в разбито яйце и накрая в галета. Подреждаме ги върху хартия за печене и печем в загрята на 180 градуса фурна за 5-6 минути...

Ето така изглежда отвътре...