10 май 2013

Шоколадова торта с фъстъчен крем

Продукти:


за блата: 
3 яйца
1 ч.ч. захар
3 с.л. какао
60 гр. разтопено масло
1 ч.л. настърган джинджифил
1/3 ч.ч. вода
2 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
щипка сол

за крема: 
500 гр. маскарпоне
1/2 ч.ч. пудра захар
1/2 ч.ч. смлени фъстъци

за глазурата: 
1 бр. крем Оле на Йоткер /шоколад/ + 300 мл. прясно мляко
1 бр. суха сметана /шоколад/ + 100 мл. прясно мляко 


Приготвяне:

Започваме с приготвянето на блатовете, като разбием яйцата със захарта. След това добавяме разтопеното масло, джинджифила и водата. В купа смесваме сухите съставки: брашното, какаото, солта и бакпулвера. Добавяме сухите подправки и разбъркваме тестото. От получената смес изпичаме 2 блата с диаметър около 22см. Печем ги в предварително загрята фурна на 180 градуса...

След като блатовете са готови приготвяме крема. В купа смесваме маскарпонето, пудрата захар и фъстъците. Разбъркваме всичко добре и кремът е готов...

Подравняваме блатовете и сглобяваме тортата. Напръскваме ги с малко вода и слагаме крема между тях...

Разбиваме крема Оле в 300мл. студено мляко. На опаковката пише 400, но тук нарочно слагаме по-малко, за да може крема да стане по-стегнат. Намазваме тортата с отстрани с крем Оле. 
После разбиваме сухата сметана с прясното мляко и намазваме тортата отгоре.
Декорираме със останалата сметаната и крема с помощта на шприц...
 
Така изглежда тортата отвътре...

Парченце... :)