23 юли 2013

Салата "Байлаген" / Beilagen salad

Продукти:

1/2 краставица
1/2 авокадо
1 глава лук
1 морков
1/2 зелена салата 
50 гр. рукола
2 сварени яйца
1 с.л. мед
2 с.л. винен оцет
сол
2 с.л. майонеза + 2 с.л. кисело мляко
 


Приготвяне: 

Нарязваме краставицата на много тънки кръгчета и я овкусяваме с меда, виненият оцет и сол. Разбъркваме добре и оставяме краставицата да престои в маринатата десетина минути, за да омекне...

Изваждаме краставицата от купата с помощта на вилица. Останалата марината ще ни трябва за по-късно. Подреждаме краставицата върху дъното на чинията, в която ще сервираме салатата...

Върху краставиците слагаме на купчинки настърганият морков, нарязаните авокадо и лук.
В купичка смесваме 2 с.л. майонеза и 2 с.л. кисело мляко. С половината от получената смес поръсваме морковите и авокадото...

Накъсваме зелената салата с ръце и я слагаме в купата при маринатата. Добавяме руколата, малко сол и разбъркваме...

Слагаме руколата и зелената салата върху останалите зеленчуци. Отгоре нарязваме сварените яйца и поръсваме с останалата част от майонезата...