Галет с броколи
Продукти:
за тестото:
130 гр. меко масло
1 ч.л. сол
1 яйце
280 гр. брашно
1 ч.л. маково семе
1 ч.л. риган
за плънката:
200 гр. броколи
10-15 маслини
1 глава лук
100 гр. настърган кашкавал
Приготвяне:
за тестото:
130 гр. меко масло
1 ч.л. сол
1 яйце
280 гр. брашно
1 ч.л. маково семе
1 ч.л. риган
за плънката:
200 гр. броколи
10-15 маслини
1 глава лук
100 гр. настърган кашкавал
Приготвяне:
Пресяваме брашното заедно със солта и правим дупка в средата. В нея изсипваме яйцето, маслото, маковото семе и ригана. Започваме да месим с ръце, докато тестото поеме брашното. След това покриваме тестото с готварско фолио и го слагаме в хладилника за 30 минути.
През това време сваряваме броколите в подсолена вода за 5-6 минути. Отцеждаме ги от водата и ги оставяме да се охладят...
След като мине половин час, започваме и направата на галета. Разточваме тестото във формата на кръг с дебелина около 6-7 милиметра. Нарязваме лука на тънки кръгове и го слагаме в средата а тестото. Върху него разпределяме нарязаните маслини...
Най-отгоре подреждаме броколите и загъваме краищата на тестото навътре...
Загряваме фурната на 200 градуса. Слагаме галета върху хартия за печене и го слагаме във фурната за 7 минути. След това го изваждаме и поръсваме с настърганият кашкавал...
Връщаме галета обратно във фурната и печем до зачервяване...
Преди да го разрежем, го оставяме го да се охлади за десетина минути...
Коментари
Публикуване на коментар