Пиле жулиен в гювече
Продукти: /за 3 броя/
500 гр. пилешки гърди
250 гр. печурки
1 глава лук
2 с.л. масло
200 мл. готварска сметана
100 гр. настърган кашкавал
сол
черен пипер
червен пипер
Приготвяне:
500 гр. пилешки гърди
250 гр. печурки
1 глава лук
2 с.л. масло
200 мл. готварска сметана
100 гр. настърган кашкавал
сол
черен пипер
червен пипер
Приготвяне:
Сваряваме гърдите в подсолена вода и ги нарязваме на жулиени. Разпределяме месото на дъното на трите гювечета...
Задушаваме лука и гъбите в 2 с.л. масло, посоляваме ги със сол на вкус...
Изсипваме задушените гъби върху месото, а върху тях слагаме сметаната. Поръсваме с черен пипер...
Най-отгоре поръсваме с настърганият кашкавал и малко червен пипер...
Печем на 180 градуса до зачервяване /около 10-15 минути/...
Коментари
Публикуване на коментар