29 септември 2013

Пиле жулиен в гювече

Продукти: /за 3 броя/

500 гр. пилешки гърди
250 гр. печурки
1 глава лук
2 с.л. масло
200 мл. готварска сметана
100 гр. настърган кашкавал
сол
черен пипер
червен пипер 




Приготвяне:

Сваряваме гърдите в подсолена вода и ги нарязваме на жулиени. Разпределяме месото на дъното на трите гювечета...

Задушаваме лука и гъбите в 2 с.л. масло, посоляваме ги със сол на вкус...

Изсипваме задушените гъби върху месото, а върху тях слагаме сметаната. Поръсваме с черен пипер...

Най-отгоре поръсваме с настърганият кашкавал и малко червен пипер...

Печем на 180 градуса до зачервяване /около 10-15 минути/...