30 септември 2013

Солен чийзкейк с броколи и маслини

Продукти: 


500 гр. извара
4 яйца
6 с.л. галета
2 с.л. меко масло
200 гр. броколи
10-12 маслини без костилки
сол
черен пипер
1/2 ч.л. сух риган
1/3 ч.л. сух кориандър 




 Приготвяне:

Накъсваме броколите на розички и го сваряваме в подсолена вода за 3 минути. Изваждаме ги в купа с лед, за да прекъснем процеса на варене и да запазим зеления цвят на броколите...

В купа разбиваме яйцата заедно с кориандъра, ригана и малко черен пипер. Добавяме изварата, маслото и 6 с.л. галета и сол на вкус...

Взимаме тавичка с диаметър около 20 см. и я намазваме с мазнина. Изсипваме част от изварата на дъното на тавичката, а върху нея подреждаме броколите...

Вурху броколите сипваме още един пласт извара, а върху него слагаме маслините...

Печем на 160 градуса, до зачервяване /около 40-45 минути/...

Може да се сервира както топъл, така и студен...