21 октомври 2013

Шоколадов сладкиш с майонеза

Продукти:

2 ч.ч. брашно
1 ч.ч. захар
1 п. бакпулвер
4-5 с.л. какао
2 ванилии
200 гр. майонеза
1 ч.ч. хладка вода

за заливката: 
200 гр. шоколад /млечен или натурален/
100 гр. масло
кокосови стърготини за украса


Приготвяне:

В купа смесваме сухите съставки - брашното, захарта, какаото, бакпулвера и ванилията...

Добавяме майонезата и водата и разбъркваме с дървена лъжица...

Получената смес изсипваме в тава с диаметър около 24см, която сме намазали с олио и поръсили с брашно. Печем 30 минути на 160 градуса. След като се охлади обръщаме сладкиша върху поднос. 
Приготвяне заливката като разтопим на водна баня шоколада и маслото. С получената смес заливаме сладкиша отгоре. Накрая поръсваме с кокосови стърготини... 

Слагаме го в хладилник, за да стегне шоколада. След това сервираме...

Източник: www.bg-mamma.com