11 януари 2014

Картофени кюфтета с гъби и моркови

Продукти: /за 15 броя/

3 сварени картофа
150 гр. стерилизирани печурки
1 морков
1 яйце
1 ч.ч. настърган пушен кашкавал
1/2 глава лук
сол
1/2 ч.ч. брашно за овалване
1/2 ч.ч. олио за пържене 




Приготвяне:

Намачкваме картофите и ги слагаме в голяма купа. Към тях добавяме настърганият морков, нарязаните на ситно лук и гъби и кашкавала. Добавяме яйцето и сол на вкус и разбъркваме...

Оформяме плоски и тънки и кюфтета и ги овалваме в брашно...

Пържим в загрятото олио и от двете страни до зачервяване...

Сервираме със салата, пресни зеленчуци или чеснов сос...