22 януари 2014

Фусили с четири вида сирена

Продукти: /за 2-3 порции/

300 гр. фусили
40 гр. топено сирене
40 гр. ементал
40 гр. пармезан + 40 гр. за поръсване отгоре
40 гр. кашкавал
4 с.л. масло
4 с.л. брашно
400 мл. прясно мляко
сол
черен пипер


Приготвяне:



В оригиналната рецепта се използват следните четири вида сирена: Ементал, Горгонзола, Таледжио и Пармезан. Тъй като не можах да набавя оригиналните продукти, заместих две от сирената с кашкавал и топено сирене и пак се получи добре. 
Слагаме фусилите /или макарони/ да се сварят в подсолена вода. Докато се варят приготвяме соса. В тиган разтопяваме маслото и в него запържваме брашното до златист цвят. Изсипваме вътре прясното мляко и бъркаме, докато се сгъсти. Оттегляме от котлона и добавяме сирената, които предварително сме настъргали. Бъркаме, докато сирената се разтопят напълно. Добавяме черен пипер на вкус.
Отцеждаме фусилите от водата и ги изсипваме в тавичка. Върху тях изсипваме соса и поръсваме с настърган пармезан...
Печем на 180 градуса до зачервяване...
Сервираме със салата и пресни зеленчуци...
Специални благодарности на Hristina Bozukova за рецептата!