12 януари 2014

Синдирмьо / Ушмар /

Продукти: /за 2-3 порции/

250 гр. натрошено сирене /краве или овче/
125 гр. масло
1 и 1/4 ч.ч. вода
1/3 ч.ч. бяло брашно
1/3 ч.ч. царевично брашно
сол /ако е необходимо/ 
червен пипер за поръсване






Приготвяне:

В малка тенджера изсипваме водата, маслото и натрошеното сирене. Слагаме на котлона на слаб огън и бъркаме, докато сиренето се разтопи...

След това добавяме двата вида брашно и бъркаме непрекъснато. Ястието е готово, когато сместа започне да се отделя от стените на тенджерата и олиото се отдели на повърхността...

Изсипваме в купичка и поръсваме с червен пипер. Сервираме с препечен хляб или сухари...

Рецептата е взаимствана от тук, но я промених спрямо моите вкусове, като намалих количеството на маслото и брашното: Синдирмьо (родопска кухня)