Синдирмьо / Ушмар /
Продукти: /за 2-3 порции/
250 гр. натрошено сирене /краве или овче/
125 гр. масло
1 и 1/4 ч.ч. вода
1/3 ч.ч. бяло брашно
1/3 ч.ч. царевично брашно
сол /ако е необходимо/
червен пипер за поръсване
Приготвяне:
250 гр. натрошено сирене /краве или овче/
125 гр. масло
1 и 1/4 ч.ч. вода
1/3 ч.ч. бяло брашно
1/3 ч.ч. царевично брашно
сол /ако е необходимо/
червен пипер за поръсване
Приготвяне:
В малка тенджера изсипваме водата, маслото и натрошеното сирене. Слагаме на котлона на слаб огън и бъркаме, докато сиренето се разтопи...
След това добавяме двата вида брашно и бъркаме непрекъснато. Ястието е готово, когато сместа започне да се отделя от стените на тенджерата и олиото се отдели на повърхността...
Изсипваме в купичка и поръсваме с червен пипер. Сервираме с препечен хляб или сухари...
Рецептата е взаимствана от тук, но я промених спрямо моите вкусове, като намалих количеството на маслото и брашното: Синдирмьо (родопска кухня)
Коментари
Публикуване на коментар