17 февруари 2014

Сиропиран орехов сладкиш

Продукти:

3 яйца
5 с.л. захар
2 ванилии
10 с.л. смлени орехи
7 с.л. брашно
7 с.л. прясно мляко
7 с.л. меко масло
1 бакпулвер /10гр./

за захарният сироп:
1 и 1/2 ч.ч. вода
4 с.л. захар

1 ч.ч. смлени орехи за поръсване на сладкиша 


Приготвяне:

Разбиваме с миксер яйцата и захарта, докато получим пухкав крем. След това прибавяме всички останали продукти и разбъркваме с дървена лъжица. Изсипваме в намазнена и набрашнена тавичка с диаметър 24см. Печем на 200 градуса, до готовност /около 20 минути/...

След като сладкиша изстине сваряваме сиропа и го заливаме. Оставяме го в хладилник да поеме течността. Накрая го поръсваме обилно с натрошени орехи...

Нарязваме го на ромбове и сервираме...


Източник на рецептата: Softana orasnica