Солени "орехчета" с маслинова паста
Продукти: /за около 40 броя/
за тестото:
2 яйца
1 ч.л. сол
2 с.л. суха чубрица
1 ч.л. бакпулвер
60 мл. олио
3 ч.ч. бяло брашно
вода, колкото поеме /около 80-100 мл./
за маслиновата паста:
1 ч.ч. маслини /без костилки/
1/2 ч.ч. настърган кашкавал
2 с.л. настърган пармезан /по желание/
1/2 филия хляб
Приготвяне:
за тестото:
2 яйца
1 ч.л. сол
2 с.л. суха чубрица
1 ч.л. бакпулвер
60 мл. олио
3 ч.ч. бяло брашно
вода, колкото поеме /около 80-100 мл./
за маслиновата паста:
1 ч.ч. маслини /без костилки/
1/2 ч.ч. настърган кашкавал
2 с.л. настърган пармезан /по желание/
1/2 филия хляб
Приготвяне:
От посочените продукти замесваме твърдо тесто. От него оформяме топчета малко по-големи от лешник. Слагаме ги в пресата за орехчета и изпичаме тестените черупки. Ето така изглеждат току що извадени от формата. След като изстинат внимателно изрязваме излишното тесто...
Маслините слагаме в блендер, заедно с кашкавала и хляба. Смиламе ги и ако е необходимо добавяме няколко лъжици вода, за да се получи лепкава смес...
Пълним черупките с получената маслинова паста...
И ги слепваме две по две...
Хубавото е, че след като ги слепите могат да се консумират веднага. В началото са хрупкави. Ако престоят започват да омекват. Идеални са за мезе на бира или вино...
Коментари
Публикуване на коментар